в. Труд

Красиви у дома

Тоалетите са вдъхновени от жените, работещи вкъщи

Бизнесдамата е експерт в областта на маркетинга

 

Мила Захариева не е професионален дизайнер, но винаги се е изкушавала от модата. Тя има свой бизнес в областта на маркетинга, рекламата и комуникациите и е председател на Бизнес Лейди Клуб. Решението є да започне да създава облекла, които да са едновременно удобни и елегантни, да могат да се носят и вкъщи, и навън, идва с настъпването на пандемията и затварянето на работещите хора по домовете.

Бизнесдамата създава свой бранд, който неслучайно нарича La Cara Mi EXCLUSIVE - „Скъпата аз ИЗКЛЮЧИТЕЛНА”. Идеята є е, че самите ние трябва да се чувстваме специални и да се обичаме. Всяка жена има правото да се чувства комфортно и да е елегантна, независимо дали работи вкъщи, или в офиса.

Първата си колекция от удобни и практични тоалети - „Home Edition”, бизнесдамата представи през пролетта, а неотдавна се появи втората, наречена „New Edition”. Фотосесията към нея е заснета от топмодела Кристина Несторова в студиото на модния фотограф Дилян Марков.

Новите предложения на дизайнерката са в стил „красиви у дома”. Моделите тип пижама се превръщат в удобни костюми, лесни за поддържане, с подплата от естествена материя за комфорт. В крак с времето за есенно-зимния сезон Мила Захариева изработва ефектни палта и функционални бомбъри в спортно-елегантен стил. При изработката на новите аутфити са използвани авторски десени върху вълнени платове, предназначени за палта, кадифе и естествен набук - за панталони и рокли, както и сатен - за костюми. За да покаже специалното отношение към дрехите, дизайнерката е използвала десенираните материи от костюмите като подплата във връхните дрехи. Тя е убедена, че за да бъде успешен модният бранд, една дреха трябва да бъде изработена качествено и красиво не само отвън, а и отвътре.

Важни елементи за дизайнерката са аксесоарите и артистичните кантове. Дизайнерски десени правят шаловете є уникати - те наистина са по една бройка. Блестят със своята оригиналност, красив аксесоар са, перфектно допълнение към тоалета. Мила Захариева държи на авторските етикети, в които логото е изработено със златна или сребърна бродерия върху кадифена основа. В новата колекция акцент е и обкантването в лилаво във вътрешната част на облеклата.

Концепцията на дизайнерката за развитие на бранда е да накара жената да се чувства ексклузивна чрез уникалните, бутикови модели, да запази своята индивидуалност и в същото време да е различна, да се слива с другите чрез масовите серии облекла, предлагани у нас. Затова брандът ще прави малки количества серийно производство, но с голямо внимание към детайлите и изработката като качество, обещава Мила Захариева.
Дизайнерката показа част от новата си колекция на ревю-спектакъла по време на „Златна игла 2021” през октомври - костюми в стил пижама, изработени от супер сатен - материя, която гали тялото и не се мачка. Показа също палта и бомбъри, при които акцентът е десенирането на платовете.

„За мен беше истински експеримент и жадувах да видя как стои всеки един десен, който е авторски, сътворен от мен като концепция и визия, и осъществен с помощта на екипа ми”, обяснява Мила Захариева. Целта є е брандът да достигне до повече дами, затова през декември фотоси на някои от моделите са поставени на билбордове в столицата и по-големите градове, включително в родния град на дизайнерката Велико Търново.
Мила Захариева не смята, че официалните рокли са влезли завинаги в гардероба. За нея те са аксесоар на жената, която държи на себе си, и винаги ще има поводи, дори във време на пандемия, да бъдат обличани. Тя не изключва бъдещите є колекции да предлагат по-строга визия и се надява, че след като отмине бедствието, никога повече няма да ни се налага да стоим по пижами вкъщи.

 
Източник: