Нощницата става вечерна рокля

Новото модерно

Дебютната колекция на Мила Захариева е за жените, които искат да са елегантни и вкъщи, и навън

Бизнесдамата набляга върху авторски принтове за лятото

Мила Захариева не е професионален дизайнер. Тя работи в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите. Председател е на Бизнес Лейди Клуб Exclusive. Преди да навлезе в частния бизнес, минава през държавната администрация - ръководи две дирекции в Народното събрание - “Административно-правно обслужване и човешки ресурси” и “Парламентарна канцелария и приемна”. В Комисията за финансов надзор е шеф на дирекция “Деловодство и административно обслужване”. Известно време работи и в Министерството на земеделието и храните. Завършила е маркетинг, а след това две магистратури - по “Публична администрация” и “Политология, дипломация и национална сигурност”.

Навлизането ѝ в нова сфера - модата - се случва, когато преди една година целият свят принудително остава затворен по домовете заради пандемията. По-дългият престой вкъщи, промяната в начина на общуване, все по-честите срещи в онлайн среда вдъхновяват идеята за комфорт в облеклото в домашния офис, но и елегантност, за да се доближим максимално до нормалното всекидневие.

“Моето лично усещане беше да си създам красива обстановка, да не се поддавам на притесненията и мисълта какво предстои, а да акумулирам енергия в посока развитие, обучение, реализиране на идеите и творческия си заряд”, каза Мила Захариева по време на онлайн представянето на дебютната ѝ колекция, носеща името La Cara Mi EXCLUSIVE. В превод от италиански то означава “Скъпата аз ИЗКЛЮЧИТЕЛНА” и носи посланието да обичаме себе си, създавайки си красота и удобство.

“Всяка жена е изключителна и заслужава да се чувства специална, да усеща прегръдката от самата себе си”, обяснява името бизнесдамата. Затова дрехите са меки, удобни, от еластични материи, подходящи за домашна обстановка, но и с които можеш да излезеш навън - спортно-елегантни.

“Това е стилът, от който жените имат нужда в този момент. Аз лично чувствам необходимост от точно такива дрехи, защото често, докато съм вкъщи, ми се налага да изляза за малко и пак да се прибера, за да работя. Така че ми трябват дрехи, които да са еднакво подходящи - елегантни и същевременно комфортни, както за домашни условия, така и за градски”, коментира актрисата и певица Марина Кискинова, която се изяви като модел по време на представянето на колекцията.

Идеите на начинаещата дизайнерка за 30-те тоалета са реализирани с помощта на трима професионални конструктори и моделиери, както и със съветите на модния експерт проф. Любомир Стойков. Тя предлага облекла с презрамки, широки ръкави, паднали рамена, както и универсални домашни рокли, които могат да се носят и извън дома, дори като официална дреха. Те са конструирани “на два етажа” - първият е ефирна нощница от черен сатен с бродирани кадифени презрамки, гарнирана с нежна дантела, както и допълваща елегантна горна част, изработена от дантела и кадифе. Съчетана с бижу, шал и подходящи обувки, такава дреха може да се превърне в елегантен вечерен тоалет, уверява Мила Захариева. Същото важи и за облеклата от сатен, наподобяващи пижами. Те навлязоха в модата миналата година, но тази ще са още по-актуални. Материите, на които е заложила дизайнерката, са по-луксозни, нестандартни за спортния тип облекла - кадифе в неговите разновидности - гладко и тип солей, което стои разкошно в панталоните на колекцията, сатен, галещ тялото, както и набук, даващ комфорт и свобода на движенията. Един от основните акценти е брюкселската дантела. Характерни за колекцията са и принтове, златни кантове по дължината на панталоните, пайети.

Обемите и силуетите са най-разнообразни, но се подчиняват на едно - удобство. Те варират от къси панталонки до шалвари, от топове с презрамки и гол пъп до анорак с качулка. Многообразие има и при цветовете. Присъства черната гама с добавени златни и сребърни акценти, както и десени в жълто, червено, синьо, бяло, нежно розово, бебешко синьо, пудра, тюркоаз. Дизайнерката мисли и за лятна колекция, в която ще продължи да осъществява концепцията си за удобни и красиви дрехи, с които да ти се иска да излезеш навън. Платовете, от които ще бъдат изработени, ще носят изцяло неин авторски принт.