• Начало »
  • Медиите за нас »
  • У дома или навън, винаги с индивидуалност и стил с бутиковите облекла на Мила Захариева Лидер.бг

У дома или навън, винаги с индивидуалност и стил с бутиковите облекла на Мила Захариева Лидер.бг

Мила Захариева е едно от най-разпознаваемите дамски имена сред бизнес средите в България. Президент на Business Lady Exclusive и бизнес дама с богат опит в сферата на финансовото и бизнес консултиране.

Преди да приеме предизвикателствата на частния бизнес, тя трупа ценен опит и успешно преминава през школата на държавната администрация, като надгражда компетенции и експертна специализация както в България, така и в чужбина.

През годините г-жа Захариева ръководи две Дирекции в Народното събрание – Дирекция „Административно-правно обслужване и човешки ресурси“, както и дирекция „Парламентарна канцелария и приемна“. Опитът й в Комисията за финансов надзор, като директор на Дирекция „Деловодство и административно обслужване” също шлифова умението й за работа в екип. В Министерството на земеделието и храните, Мила Захариева преминава през различни дирекции в структурата на ведомството. Най-забележителен е приносът й в Дирекция “Международни отношения, връзки с обществеността и протокол”, като началник Фронт-офис на министерството.

За да плува така добре в комплицираните води на държавната администрация, й помагат магистратурите по „Публична администрация” и по “Политология, дипломация и национална сигурност“, надградили специалността й от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ по „Маркетинг“.

Преди година г-жа Мила Захариева, провокирана от наложителния престой у дома по време на първия локдаун, показа, че дори неволите от принудителното затваряне могат да се превърнат в нещо положително и креативно.

Тя превърна хобито си в бизнес и вдъхновяващо доказа как бизнесът може да бъде стартиран и развиван, макар и в новата световна реалност, а именно в немислимата доскоро пандемична обстановка. Брандът за бутикови облекла LA CARA MI EXCLUSIVE by Mila Zaharieva стартира с колекция ексклузивни домашни дрехи и електронен магазин.

Няколко месеца по-късно, по дизайн на Мила Захариева, беше лансирана и втората колекция на бранда, официално представена на Златна игла 2021 г. Колекцията е от изключителни модели, направени от висококачествени платове с авторски десени, специално насочени към дамите, които искат да се отличават.

Здравейте, г-жо Захариева. За нас е огромно удоволствие да сте наш гост. Миналата година се гмурнахте в съвсем ново и различно приключение – модата, създавайки своя бранд LA CARA Mi EXCLUSIVE by Mila Zaharieva. Защо решихте да предизвикате себе си с подобно начинание?

Здравейте и благодаря за поканата!

Силното ми желание да накарам жените да се чувстват ексклузивни ме подтикна към това да се „гмурна“, както вие го наричате в предизвикателството да създам моден бранд. В основата на появата на LA CARA Mi EXCLUSIVE стои времето на пандемия и необходимостта от комфортни, удобни и красиви домашни дрехи, с които да ни се прииска да излезем навън, за да ги покажем. Точно новата реалност и принудителния престой вкъщи по време на двата локдауна провокираха в мен креативността, която винаги съм носила в себе си, но дотогава бях развивала само като хоби. Винаги съм обичала да създавам собствени модели дрехи, които добри модисти да ми шият със селектирани от мен интересни платове. Така удовлетворявах и желанието си винаги да поддържам индивидуален стил в облеклото. В продължение на всичко това, а и поради вътрешната ми необходимост от стил дори с домашни дрехи, реших, че е дошъл момента да развия този творчески заряд в служба и на други дами. По този начин се роди първата колекция HOME EDITION на бранда ми, която е от спорно-елегантни модели, осигуряващи комфорт за уюта на дома, но и достатъчно стилни и изпълнени от селектирани материи и кройки, че да излезем с тях и навън.

„La Cara Mi EXLUSIVE” как избрахте името на Вашия бранд?

В превод от италиански бранда ми звучи „Скъпата АЗ Изключителна“. Точно такова отношение, което да имат към себе си, искам да внуша на всички мои клиентки. Всяка една от нас, всяка дама, трябва на първо място да уважава и цени собствените си качества и индивидуалност, да се чувства специална и ексклузивна. Не само по специални поводи, а и в ежедневието, както навън, така и у дома. Не трябва да ни напуска стремежа сами да си доставяме тази ексклузивна емоция.

От къде почерпихте вдъхновение за Вашата първа колекция? Защо избрахте спортно-елегантните облекла за нея?

Интересното е, че основното ми вдъхновение дойде от странната и необичайна ситуация в началото на пандемията, в която бяхме изпаднали. Както се казва „Неволята учи“. Наложеният ни по-дълъг престой вкъщи, промяната в начина ни на общуване и работа, все по-честите срещи в онлайн среда, ме инспирираха да помисля за развиването на комфортно дамско облеклото за станалата вече нормална home офис среда. Нещо изключително важно за мен – този комфорт не трябваше да е за сметка на елегантността, даже напротив стремежа ми беше да я подчертая в моделите си, с цел да се доближим повече до нормалното ни всекидневие. Както споменахте премиерните ми предложения от първата ми колекция HOME EDITION на LA CARA Mi EXCLUSIVE by Mila Zaharieva включват домашни красиви и комфортни облекла и спортни екипи в елегантен стил. Те са създадени от набук, кадифе, сатен и др., характерни за по-официални и изискани линии облекла, отколкото за спортни.

Какви са акцентите в нея? На кои материи и цветове заложихте и защо?

Един от основните акценти в аутфитите е Брюкселската дантела. Тя, златните кантове и пайетите характеризират колекцията. От изключително значение за мен са перфектно изпипаните детайли по дрехите, носещи името на бранда. Пример за това са етикетите от кадифе в колекцията, които са направени със специално отношение, извезани със златна или сребърна бродерия. Тъй като исках чрез колекцията да отговоря на различните нужди на моята аудитория работещи дами с афинитет към добрия вкус, включих разнообразието в сетовете – дълги и къси панталони с различни силуети и топове, както по-вталени, така и по-свободни кройки. Колекцията предлага облекла с презрамки, широки ръкави, паднали рамена, както и универсални домашни рокли, които могат да се носят и извън дома. Многообразие има и при цветовете. Присъства черният десен, съчетан със златни и сребърни акценти, както и десени в нежно розово и светло синьо, гарнирани с пайети за разкош. Също и цветове като тюркоазено зелено, бургунди, жълто и бяло, гравирано с цветни елементи.

Представянето на колекцията беше прието изключително положително и много дами откриха себе си в нея. Това ли е реакцията, която искахте да предизвикате, създавайки Вашите облекла?

Живеем в общество, което е с богато представяне на много брандове и ако не си приет добре от аудиторията, която си таргетирал, има риск за неуспех на бизнес начинанието. За мен не само като творец, но и като предприемач беше изключително удовлетворяващо, че още първата ми колекция HOME EDITION беше приета с ентусиазъм и въодушевление от ексклузивните дами, към които беше насочена. Смятам, че заедно с екипа ми много добре „уловихме“ пулса на пазара и удовлетворихме нуждите на жените от стил и елегантност във времето, когато нямаше възможност да излизаме, нямаше събития, на които да обличаме елегантните си тоалети, нямахме „живи“ бизнес срещи и конференции. Най-положителното е, че част от клиентелата ми смени представата си за качество и стил на домашно облекло и вече има нов стандарт за домашния си аутфит. Което пък е един безспорен бонус към техните по-силни половинки. 

Втората колекция на бранда Ви La Cara Mi EXCLUSIVE, наречена NEW EDITION залага на елегантния и леко ексцентричен стил. Какви са другите й отличителните качества?

Комфорта в облеклото е отново фокус и във втората ми колекция, заедно с удобството и практичността. Един от най-силните акценти в нея са авторските десени на платовете върху различните материи – върху вълна, кадифе и сатен, които придават индивидуалност в градската среда и карат притежателките си да се чувстват специални. Колекцията включва модели, изработени от материи, които не се мачкат. Нещо изключително полезно и практично за динамичния начин на живот на работещата и жонглираща с много ангажименти бизнес дама. Аутфитите са стилни, елегантни и модерни. Колекцията включва костюми тип Кимоно, елегантни палта с уникални авторски десенирани подплати и стилни бомбъри с красиво изпълнени детайли, рокли и панталони. Всеки от моделите може да бъде допълнен с подходящ шал със същия авторски дизайн, но от различна материя, което превръща финалния аутфит във впечатляваща симбиоза от хармонично преливащи си десени и материи. Интересния тренд, който налагам с втората ми колекция е да пренесем философията от HOME EDITION „красиви у дома“ и навън. Слагайки една подплата от естествена материя за комфорт, на моделите тип пижама, ги превръщаме в удобни и елегантни костюми тип Кимоно, които лесно се поддържат. За по-студените месеци от годината, бранда LA CARA Mi EXCLUSIVE by Mila Zaharieva предлага ефектни палта и функционални бомбъри. В колекция NEW EDITION детайлите отново са от значение! Важни елементи са аксесоарите и артистичните кантове. Шаловете са уникални с дизайнерски десени. Те блестят със своята оригиналност и са красив аксесоар, перфектно допълнение към аутфитите на LA CARA Mi EXCLUSIVE. За да покажа специалното отношение към дрехите, използвах десенираните материи от костюмите и като подплата при палтата. Защото за мен водещо като дизайнер е дрехата да бъде изработена качествено и красиво не само отвън, но и отвътре.

Изключителна чест за мен е, че бранда La Cara Mi EXCLUSIVE беше забелязан от водещите фигури в модата и с вълнение приех поканата да представя с ревю колекция NEW EDITION на най-голямото модно събитие в България, „Златна игла“ 2021 г.

 

Каква е концепцията за развитието на Вашия бранд?

Погледът ми е отправен отвъд границите на България. Част от стратегията за бъдещето на модния бранд LA CARA Mi EXCLUSIVE е да го развивам в чужбина. Към момента няма да разкривам подробности, но с целият ми екип работим вече усилено в тази посока.

Кога да очакваме Вашата следваща колекция и на какво ще заложите в нея?

Последните месеци съм обхваната от силна творческа треска, именно свързана със създаването на новата колекция на LA CARA Mi EXCLUSIVE. Само леко ще открехна завесата – очаквайте много свежи пролетно-летни цветове. Богато разнообразие от материи и авторски десени, които са запазената ни марка.

Благодарим Ви, че бяхте наш гост. В края на нашия разговор, какво послание бихте отправили към читателите на ЛИДЕР.БГ?

Да не губят индивидуалността и естествеността. Това, особено в месеца на жената се отнася за дамите, защото тези качества са ключови характеристики за различната и уникална красота при всяка жена. Умението да запазим себе си, характерното си излъчване и личния си стил сред океана от модни трендове, който ни залива ежегодно и ежесезонно, е истинско изкуство. Такава е и концепцията ми за развитие на модния ми бранд LA CARA MI EXCLUSIVE. Да внуша на жената, държаща на външния си вид, да се чувства ексклузивна, именно чрез уникалните, бутикови модели в колекцията. Всяка дама да запази своята индивидуалност и да е различна, а не да се слее с останалите чрез масовите серии облекла предлагани у нас. Идеята на бранда е да бъдем разнообразни във визиите на дрехите LA CARA MI EXCLUSIVE, създадени в производство, но с голямо отношение към детайлите и изработката, като качество.

Всички предложения на LA CARA MI EXCLUSIVE може да видите ТУК.

Снимки: LA CARA MI EXCLUSIVE